Webmaster

Discover Group

COMUNICATE DE PRESĂ

18.01.2013

Pensionarii, veteranii şi văduvele de războivor primi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013

În şedinţa din 16 ianuarie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanţă prin care se abrogăarticolul II  din Legea nr. 211 / 2012 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2011 pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război.

Măsura reglementată permite ca, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război să poată utiliza - ca până în acest an - acelaşi tip de documente de călătorie, respectiv taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice.

După această dată, conform celorlalte prevederi rămase în vigoare ale Legii nr. 211/2012, se vor utiliza legitimaţii de călătorie de tip card.

În aceste condiţii, în luna februarie a.c., Casa Națională de Pensii Publice va transmite odată cu taloanele de pensii şi taloanele speciale de călătorie pentru anul 2013.

Informaţii suplimentare:
Precizăm că din cauza reglementărilor contradictorii din Legea 211/2012, neadoptarea Ordonanţei ar fi dus la imposibilitatea menţinerii acestui drept, respectiv acordarea tichetelor de călătorie pentru beneficiarii acestei prestaţii.

Astfel, deşi Legea nr. 211/2012 prevedea că decontarea (integrală sau cu 50%) a preţului călătoriilor să se realizeze prin “instituţiile publice responsabile”,acestea nu erau definite. Ca atare, beneficiarii ar fi fost în imposibilitatea de a deconta preţul călătoriilor.

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE
CASA NAŢIONALĂ DE PENSII PUBLICE

18.01.2013

Programe utile

Aici gasiti ultimele versiuni de programe ce pot fi descarcate de pe site-ul nostru
download

Quiz

Ce părere aveţi despre SITE-ul nostru?

foarte bună
 bună
 nu ştiu
 rea
 foarte rea

Portal CNPP

harta site   întrebări frecvente   termeni şi condiţii
2019 © Casa Judeţeană de Pensii Braşov. Toate drepturile sunt rezervate.